22 de març del 2010

TALLER "EL MÚSIC COM ACTOR"

En primer lloc cal dir que el Grup Instrumental de Gata vol donar les gràcies a la Junta Directiva de la Banda Municipal d'Ondara la qual desinteressadament va prestar faristols i instruments al Grup per dur a terme el Concert que va tindre lloc el passat 14 de març a l'Aditori Municipal d'Ondara. Aquest agraïment va acompanyat de l'agraïment pel suport de totes aquelles persones i entitats les quals ja es varen nombrar el dia del concert.

En segon lloc dir que a la dreta de la pàgina hi ha un recull de notícies de premsa en les quals apareix el Grup Instrumental amb les seues actuacions.

En tercer lloc i en referència al taller "El músic com actor" dir que tindrà lloc el diumenge 25 d'abril al Casal de la Música de Gata de Gorgos des de les 16h. fins les 20h. A continuació hi ha una breu ressenya dels continguts que es tractaran de manera introductòria durant el taller. Si eres músic i estàs interessat en l'assistència d'aquest taller, sols has de posar-te amb contacte amb nosaltres mitjançant la següent adreça electrònica: grupinstrumentalgata@gmail.com i de seguida seràs informa't al respecte.

"EL MÚSIC COM ACTOR"

Els continguts del taller són l'expressió lingüística, l'expressió corporal, l'expressió escènica, l'actitud cerebral, la tensió nerviosa i per últim el desenvolupament d'altres tècniques. Algunes de les següents preguntes són motiu per fer el curs:

- què transmetem al públic amb la nostra mirada?
- què perceb el públic amb la nostra forma d'estar asseguts?
- quina impressió s'ha dut l'espectador de com hem entrat a l'escenari?
- quin tipus de vestuari és el més indicat?
- com podem utilitzar l'escenari?
- com ens hem de moure per ell?

I per últim una reflexió: quins mitjant té un músic per dur a terme la seua tasca d'expresar? Únicament el seu instrument musical i un vestit fosc? Únicament una cadira on seure i una sala a mig il·luminar?
Per què no exprèmer també els molts recursos expressius que ens ofereix l'escenografia o la nostra expressió gestual? Per què no ser també millors actors? Millors observadors d'allò que transmet el nostre cos? Per què no conèixer en més profusió tots els nivells de l'expressió, en lloc de centrar-nos exclusivament en la descodificació d'un text, es a dir, partitura?

Cesar Antonio García Marco estudia piano al Conservatori Superior de Sevilla i de València. A més, ha desenvolupat cursos de perfeccionament des de direcció instrumental fins a pedagogia musical. Ha realitzat teatre des dels dotze anys i ha participat en el Circuit Cultural de Bancaixa i del SARC. Actualment ha finalitzat la diplomatura de Ciències Empresarials a la Universitat de València, estudia Composició al Conservatori de València, es professor de piano en el Conservatori Professional de Llíria i ha sigut designat per Conselleria d'Educació com especialista per formar part de la comissió encarregada per desenvolupar l'assignatura "Creativitat i Música".

Si estàs interessat en acudir a aquest taller, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça: grupinstrumentalgata@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada